Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Στη σύγχρονη εποχή τα γερμανικά αποτελούν μια ολοένα ανερχόμενη γλώσσα.

Η γνώση της γερμανικής αποτελεί σημαντικό προσόν στην αναζήτηση εργασίας είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Ειδικά στη Γερμανία προσφέρονται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, κυρίως στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες, ενώ τη χώρα μας επισκέπτονται ετησίως χιλιάδες γερμανόφωνοι επιχειρηματίες και τουρίστες. Επιπλέον τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια διακρίνονται παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχουν, εξασφαλίζοντας στους φοιτητές τους εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Από ποια ηλικία συνιστάται να ξεκινούν τα παιδιά την εκμάθηση δεύτερης ξένης γλώσσας;

Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Συνήθως τα παιδιά ξεκινούν τη δεύτερη γλώσσα Τετάρτη με Πέμπτη δημοτικού, όμως από τους ειδικούς προτείνεται μια πρώτη γνωριμία με τη γλώσσα αυτή και από μικρότερες τάξεις ακόμα. Στο Κέντρο μας προσφέρονται και παιδικά τμήματα, στα οποία ο απλός, άμεσος και φιλικός προς το παιδί τρόπος διδασκαλίας όχι μόνο δεν επιβαρύνει τους μαθητές αλλά τους προσφέρει μια πρώτη εξοικείωση με τη γλώσσα μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσω το πρώτο βασικό πτυχίο στα γερμανικά;

Εσείς επιλέγετε τον ρυθμό.

Το πρώτο βασικό πτυχίο που αποδεικνύει τη γνώση της γερμανικής γλώσσας σε ικανοποιητικό βαθμό είναι το Β1, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί από τα παιδιά μετά από 3 ή 4 τάξεις και από τους ενήλικες σε 10 με 15 μήνες, ανάλογα βέβαια με το ρυθμό (κανονικό τμήμα ή ταχύρρυθμα/εντατικά).

Γιατί να προτιμήσω ένα αποκλειστικά γερμανικό φροντιστήριο και όχι ένα κέντρο ξένων γλωσσών;

Τα αποκλειστικά γερμανικά φροντιστήρια χαρακτηρίζονται από την απαραίτητη εξειδίκευση, που παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις στους μαθητές και ασχολείται εξατομικευμένα με τις ιδιαίτερες ικανότητες και ανάγκες κάθε παιδιού ή ενήλικα.

Για περισσότερες ερωτήσεις  επικοινωνήστε μαζί μας